Friday, July 11, 2014

7 sebab wanita WAJID amik Vitamin E


Setiap wanita mesti mahu nampak muda walaupuan umur sudah lanjut, vitamin E boleh melambatkan proses penuaan anda.

Seringkali, kita dengar wanita dikaitkan dengan fibroid atau cyst, vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutamanya kanser.

Wanita fitrahnya melahirkan, seorang wanita mesti menginginkan seorang anak dari rahimnya, vitamin sangat membantu dalam hubungan suami isteri dalam aspek kesuburan.

Sakit jantung adalah pembunuh NO satu dunia, makanan di Malaysia penuh makan sedap dan boleh menyebabkan sakit jantung kerana jumlah kolestrol yang tinggi. Vitamin E membantu pengaliran darah lebih lancar.

Siapa suka parut? Paling tidak suka parut  semestinyalah wanita terutama di muka. Vitamin membantu mempercepatkan proses baik luka dan memudarkan parut.

Puting buah dada gelap bila menyusu anak, itulah adalah kelaziman,Pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap di aerola mengecil dan warna puting menjadi cerah semula
  

Period dengan lelaki? Mesti pelik kan, setiap wanita punya cerita kesakitan ketika datangnya period. vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.


JOM BACA 7 RAHSIA VITAMIN E 
1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan.Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.


2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.
Seorang teman sebelum ini mengalami masalah dimana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. Ini kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf 
terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.


3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan.

4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah sarah belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.

5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.

6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.
7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.

rahsia lain...~~~ vitamin E juga membantu mengurangkan strecth mark... ni kata mommy icha~.."baru-baru saya ada update kat Facebook yang makan vitamin E boleh hilangkan stretchmark masa mengandung. ye memang betul pun... saya tak tipu.. malah saya tak sapu apa-apa krim pun tau kat perut saya (sebab malas). stretchmark tu memang sangat pudar di perut saya, cuma yang jelas garisan linea.." negra tu (credit : maamcery)


Boleh mendapatkan vitamin E dengan hanya klik di atas


1 comment:

  1. salam sis...nice blog...
    blogwalking here from anak cucu s2u :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
full edit blog :JIAKREATIFELT on 12/11/2013