Sunday, April 6, 2014

SET MIGRAIN SHAKLEE

Sakit kepala atau migrain, bukan sesuatu yang luar biasa tapi biasa bagi semua orang tak kira pelajar, pekerja atau sesiapa sahaja.

Jom kita kaji apa itu migrain?

Migrain ialah sejenis penyakit kepala yang kronik. Mangsa migrain mungkin tidak mampu menjalankan tugas seharian, tidak boleh makan, minum dan hanya mampu berehat sahaja ketika sakit menyerang. Pesakit migrain sering mengadu sakit berdenyut-denyut di sebelah bahagian kepala. Jika kronik, migrain boleh menyebabkan rasa pening (nausea), muntah, cirit birit dan juga sensitif terhadap cahaya dan bunyi.

Kenapa terjadinya sakit migrain ini?

Faktor yang boleh menyebabkan berlakunya migrain:

1. Kekurangan zat dan nutrisi
2. Faktor keturunan 
3. Kesan dari pengambilan ubat-ubatan
4. Wanita yang mengalami haid atau pra-haid
5. Terlalu banyak mengambil kafein
6. Banyak makan makanan yang mengandungi MSG dan nitrat

Set Rawatan Migrain mengandungi B-Complex dan Ostematrix:


1. Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitan akibat migrain. Vitamin B lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang migrain, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, strok dan sebagainya.

2. Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

Sebarkan kebaikan
SID Hanis Khiri 019-3668530
Taqwathealth.blogspot.com

2 comments:

  1. Thanx for the artikeldear.. visit me http://aisyahambris.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. sama2 dear, sudi melawat blog saya.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
full edit blog :JIAKREATIFELT on 12/11/2013