Saturday, February 22, 2014

BUKAN TAK SAYANG..


KENAPA entri kali ini, lain macam jer kan, BUKAN TAK SAYANG. Saya nak tanya siapa yang tak sayang anak? duka dan pilu dan menangis saya jika ade yang kata x sayang, perbuatan masa kini yang kita sendiri nampak, dibuang bayi yang tak berdosa di sampah, di sungai, ditanam hidup-hidup setelah dosa yang kita sendiri lakukan. Bertaubatlah, pintu taubat sentiasa terbuka untuk hamba-hambaNya. 

Kucing pun tahu sayangkan anaknya, buat masa ini, bukan anak manusia yang saya jaga tapi mak kucing dengan baby- baby kucing saya jaga. Dari situ saya belajar dari melihat, betapa ibu kucing sayangkan anaknya, dijaga dan melindungi,dibawa ke tempat yang lain anak-anaknya jika terasa tidak selamat. Diberikan susu miskipun perutnya meminta-minta makanan. INSAFlah

Saya sayang anak-anak murid saya tapi bukan tak sayang jika saya berhenti mengajar. Banyak pengalaman yang saya dapat, bagaimana nak handle budak-budak dalam peringkat yang berbeza-beza. Belajar bersabar dengan kerenah yang macam-macam ada dan  try beri yang sehabis baik untuk mereka faham dan dapat yang kita berikan. semoga anak-anak murid cikgu@ utszh ade yang panggil, menjadi insan yang berjaya dunia akhirat.




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
full edit blog :JIAKREATIFELT on 12/11/2013